MOSCOW | Anak perempuan Presiden Russia, Vladimir Putin, Katerina Tikhonova dikatakan mempunyai kekasih bernama Zelensky yang menyerupai nama Presiden Ukraine.
Tikhonova merupakan anak kepada bekas isteri Putin, Lyudmila Aleksandrovna Ocheretnaya.
Wanita itu kali pertama berkahwin dengan bilionair Russia, Kirill Shamalov, 40.
Bagaimanapun, pasangan itu berpisah pada 2017 dan dia mula mengenali rapat Igor Zelensky, 52, yang merupakan duda anak dua.
Zelensky merupakan penari balet Russia yang bekerja di New York dan London.
Pendedahan itu dibuat hasil risikan portal berita bebas Russia, IStories.
Tikhonova sering pergi ke Munich dengan sokongan penuh dan kawalan keselamatan negara untuk meluangkan masa bersama teman lelakinya.
Situasi itu bercanggah dengan sikap Putin yang begitu marah terhadap rakyat Rusia yang menjalani kehidupan di Barat.
“Selama dua tahun sejak dari 2017 hingga 2019, dia terbang dari Moscow ke Munich berpuluh-puluh kali kerana Zelensky bekerja di sana.
“Hasil siasatan menemukan dokumen mengenai jadual penerbangan melibatkan Tikhonova, Zelensky, kanak-kanak perempuan, pengasuh dan pengawal keselamatan,”lapor The Stories.-SUMBER: AGENSI